AA House / XYZ Arquitectos

AA House / XYZ Arquitectos
AA House / XYZ Arquitectos - Facade
© Luis Ferreira Alves

AA House / XYZ Arquitectos - WindowsAA House / XYZ Arquitectos - FacadeAA House / XYZ Arquitectos - ColumnAA House / XYZ Arquitectos - FacadeAA House / XYZ Arquitectos - More Images+ 29

Text description provided by the architects. This project refers to a family house located in a residential street, perpendicular to the avenue by the sea. It’s located on anallotment with a mandatory pre-defined implementation of 200 m2 and a construction area that also could not exceed 400 m2.

Topographically the land has a slope from East to West with about 1 meter apart.

AA House / XYZ Arquitectos - Windows
© Luis Ferreira Alves

The project was developed in volumetric and functional terms taking in consideration the topography conditions, solar orientation and the housing program required by clients. The clients particularly wanted each roomin direct and independent coexistence with the patio/pool, characteristics inherent in the way of being of the family.

AA House / XYZ Arquitectos - Image 28 of 34
Elevation 1

Therefore, the house implementation has an occupation in 2 stories, basement and ground floor, developed on uneven floors creating 4 levels. The 1st level is occupied by the garage, storage, laundry and has direct car access from the street through a ramp.

AA House / XYZ Arquitectos - Windows, Facade
© Luis Ferreira Alves

The pool machinery house is also at this level but with access from the outside. The 2nd level is occupied with two suites and storage. The 3rd level is where the pedestrian and main entrance in the house takes place and where the social program is reunited consisting of entrance, lounge, kitchen/eating area and toilet support. The 4th level is occupied by two more suites and an office.

AA House / XYZ Arquitectos - Handrail
© Luis Ferreira Alves

The distribution scheme has been designed in order to allow all liveable spaces (living room, kitchen and bedrooms) have a direct connection to the patio and pool, from whose quota it´s possible to see the Ocean. The house is closed to the outside (street), characterized by the stone façade, and opens into the allotment interior through the glass front.

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "AA House / XYZ Arquitectos" 18 Dec 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/778202/aa-house-xyz-arquitectos> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.