the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Vietnam
  5. G+ Architects
  6. 2015
  7. Chi House / G+ Architects

Chi House / G+ Architects

  • 22:00 - 8 October, 2015
Chi House / G+ Architects
Chi House / G+ Architects, © Quang Tran
© Quang Tran

© Quang Tran © Quang Tran © Quang Tran © Quang Tran + 24

  • Architects

  • Location

    Phú Nhuận, Vietnam
  • Architect in Charge

    Doan Bang Giang, Phan Nam Son, Vo Xuan Tien
  • Construction

    G+ Architects
  • Area

    71.0 sqm
  • Project Year

    2015
  • Photographs

© Quang Tran
© Quang Tran

Text description provided by the architects. Chi House is located in a quiet residential district of Phu Nhuan District, Ho Chi Minh City, Vietnam. The land has an area of 71m2 with complex shape. The complex land and the west facade becomes “a fascinating doping” for the architect - the owner.

© Quang Tran
© Quang Tran

Five-levels house combines many capabilities including office, living and relax place. Although the building has continuous traffic path but still comfortable thanks to the logical layout of the lounge, landing, dimensions and materials for the stairs. The functional areas are clearly demarcated, ensuring the necessary privacy for family activities.

© Quang Tran
© Quang Tran
Floor Plan
Floor Plan
© Quang Tran
© Quang Tran

On the facade, the architect used the solution of double skins, with ventilation-brick outer shell, be extended an additional beveled corner. Brick layout in multiple dimensions of improvisation create unique rhythmic facade work and visual effects for the inside with the sunlights. Trees were brought into the building in a natural way in the buffers, corridors, balconies, skylights as a cooling and greening solution.

© Quang Tran
© Quang Tran

The designer kept rustic grade of bamboo wattle when pouring concrete ceiling that makes the ceilings were cooler. After used for formwork, natural wood is recycled to make furniture, doors, windows... With three floors, living area is a cozy place with full of welcome, relax and entertainment space.

Section
Section

The building named Chi House, was named the daughter of the architect - the owner. This is a gift for Chi from her parents when she has matured.

© Quang Tran
© Quang Tran

View the complete gallery

About this office
Cite: "Chi House / G+ Architects" 08 Oct 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/774956/chi-house-g-plus-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.