the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Thailand
  5. Full Scale Studio
  6. 2015
  7. CK House / Full Scale Studio

CK House / Full Scale Studio

  • 17:00 - 7 October, 2015
CK House / Full Scale Studio
CK House / Full Scale Studio, © Chaiyaporn Sodabunru
© Chaiyaporn Sodabunru

© Chaiyaporn Sodabunru © Chaiyaporn Sodabunru © Chaiyaporn Sodabunru © Chaiyaporn Sodabunru + 26

© Chaiyaporn Sodabunru
© Chaiyaporn Sodabunru

Text description provided by the architects. From the beginning of the client's requirement, he needed a small house for his family of three. The designing of the house was based on the simplicity but not too simple, the cost of technical building process should not be too much due to the responsibility of the owner. The site located close to where they used to live at that time, surrounded by neighbors' orchards and rice fields.

Exploded Axonometric
Exploded Axonometric

The architect chose to design with gable roof which is the common use of basic house structure suited with the tropical climates. The house was two-storey house, the lower  floor is for living and the upper floor is for bedrooms which extended to the South to get the whole year sunlight. In addition, shadow will be occurred in the lower function space by this arranging of bedroom and bathroom. According to this zoning, living room, dining room and the open plan kitchen will get all day wind flow from the height of the ceiling which connected to the upper level of the house. The windows were all high fixed with void on the roof to get the natural direct light from the North to use within the house while protecting from the heat. The north part of the house was designed with space of outdoor balcony for all day activities by setting the house as a shield from the sun.

© Chaiyaporn Sodabunru
© Chaiyaporn Sodabunru

For exterior material used, Brick wall  in most part of the building because brick is a local material which can be found easily in reasonable price. Bricks were arranged with void in private area creating ventilation but dense to protect sunlight in some area.

© Chaiyaporn Sodabunru
© Chaiyaporn Sodabunru
Diagram
Diagram
© Chaiyaporn Sodabunru
© Chaiyaporn Sodabunru

View the complete gallery

About this office
Cite: "CK House / Full Scale Studio" 07 Oct 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/774908/ck-house-full-scale-studio/> ISSN 0719-8884
© Chaiyaporn Sodabunru

CK 别墅 / Full Scale Studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.