the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. South Korea
  5. KDDH architects
  6. 2013
  7. Iksan T-House / KDDH architects

Iksan T-House / KDDH architects

  • 20:00 - 19 September, 2015
Iksan T-House / KDDH architects
Iksan T-House / KDDH architects, © Youngchea Park
© Youngchea Park

© Youngchea Park © Jihyun Choi © Jihyun Choi © Youngchea Park + 28

  • Architects

  • Location

    Iksan-si, South Korea
  • Architect in Charge

    Kim, Dong-hee
  • Design Team

    Lee, Kyung-sung, Ahn, Tae-woo, Hyun, Jin, Lee, Yoon-kwang
  • Area

    273.0 sqm
  • Project Year

    2013
  • Photographs

© Jihyun Choi
© Jihyun Choi

Text description provided by the architects. Iksan T House is a ‘T’ shaped house in front and back elevation. The house is constructed in light weight wood structures in ‘T’ shaped façade with floating upper mass. Constructing this type of structure with light weight wood structure was possible with 30cm diameter glulam. They were able to construct floating upper mass with large exterior space on the ground level through glulam with higher vertical strength compare to concrete. Two stories of interior space is divided into public space on the 1st floor and private space on 2nd floor and the user can feel the large space on the first floor. When they open the door, they can experience expanded space directly connected to the exterior.

© Jihyun Choi
© Jihyun Choi

Most of the layout of spaces reflected children and parents' desires. By laying out the 1st floor parallel to the adjacent park which allows the flow of the park continues through the house, the users can experience the park as if it is their front yard and children can romp around freely. The 1.5th floor, constructed in Skip Floor structure, is a space where 1st and 2nd floor overlaps and this space is designed for children’s play area to allow parents to watch children from public space on the 1st floor and also anywhere on the 2nd floor.

© Youngchea Park
© Youngchea Park
Section
Section
© Youngchea Park
© Youngchea Park

Children’s room, bathroom, master bedroom, and workroom is located on the 2nd floor. Work room is stretched toward the park and allow the parents to see the children playing outside while they are working. The parents’ desire of considering children’s play area as the most important element of the house is directly reflected to the house and as a result, all of the house layout is designed with the children as a core element and thus created interesting interior and exterior spaces.

© Jihyun Choi
© Jihyun Choi

View the complete gallery

About this office
Cite: "Iksan T-House / KDDH architects" 19 Sep 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/773803/iksan-t-house-kddh-architects/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.