We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

S14 House / archicentre

S14 House / archicentre

Courtesy of archicenterCourtesy of archicenterCourtesy of archicenterCourtesy of archicenter+ 39

Petaling Jaya, Malaysia
  • Architects: archicentre
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2015 Year:  2015
  • Photographs Photographs:  H.Lin Ho
Courtesy of archicenter
Courtesy of archicenter

Text description provided by the architects. A new two storey residential in the existing established suburb of Section 14, Petaling Jaya. The new extension integrates with the existing old structure and trees on site.

Courtesy of archicenter
Courtesy of archicenter
Floor Plan
Floor Plan
Courtesy of archicenter
Courtesy of archicenter

The project sought to integrate a new house into the existing building, fabric and the trees around it. Not a single tree was removed before, during or after construction. The new house employs an array of green features including the use of ventilated cool roofing, wind turbines, re-use of recycled and raw materials, solar sunscreen shading to the upper level and rainwater collection.

Courtesy of archicenter
Courtesy of archicenter

Reinforced concrete and steel structures. Re-use of existing and recycled materials from site. Steel sunscreen louvres and raw common brickworks, concrete Vent–blocks and off-form concrete.

Courtesy of archicenter
Courtesy of archicenter

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "S14 House / archicentre" 14 Sep 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/773559/s14-house-archicentre> ISSN 0719-8884
Courtesy of archicenter

S14 住宅 / archicentre

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.