the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Mixed Use Architecture
  4. Portugal
  5. CNLL
  6. 2000
  7. Multimedia Center / CNLL

Multimedia Center / CNLL

  • 02:00 - 30 August, 2015
Multimedia Center / CNLL
Multimedia Center / CNLL, © Luís Ferreira Alves I Jorge Santos
© Luís Ferreira Alves I Jorge Santos

© Luís Ferreira Alves I Jorge Santos © Luís Ferreira Alves I Jorge Santos © Luís Ferreira Alves I Jorge Santos © Luís Ferreira Alves I Jorge Santos + 22

  • Architecture Coordinator

    Nuno Lacerda Lopes
  • Architecture Collaborators

    CNLL | Augusto Rachão, João Garrido, Maria João Venâncio, Paula Araújo
  • Client

    Câmara Municipal de Espinho
  • More Specs Less Specs
© Luís Ferreira Alves I Jorge Santos
© Luís Ferreira Alves I Jorge Santos

Text description provided by the architects. The Centro Multimeios de Espinho was a project carried out between 1998 and 2000. It is a space intended to welcome and integrate different artistic, scientific and communication expressions, which new technologies and current communication media enable and support.

© Luís Ferreira Alves I Jorge Santos
© Luís Ferreira Alves I Jorge Santos

This building is a symbol of a tradition that connects Espinho to the sea and thus pays discrete homage to the past growth of a city which has always left many of its tears in this vast salty sea. It is a building that seeks to interpret the scale and dimension of today within a large, boat-like container. Its interior reveals a large sculptural space, a uniting void, organising and distributing a complex and ambitious programme. Here spaces intersect to provide a large scale cinema, a scientific and leisure planetarium, an exhibition gallery suitable for a variety of artistic expressions, a multi-purpose conference room as well as all the service spaces such as the administrative areas, the dressing rooms, the storage facilities, the cafeteria, the multimedia shop and the spaces for new information technologies.

Section
Section

The copper that time will paint green will mark its various ages and expressions. We thought of the building as a friend who we would like to accompany and grow old with.

© Luís Ferreira Alves I Jorge Santos
© Luís Ferreira Alves I Jorge Santos

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Multimedia Center / CNLL" 30 Aug 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/772367/multimedia-center-cnll/> ISSN 0719-8884
© Luís Ferreira Alves I Jorge Santos

埃斯皮尼奥 多媒体中心 / CNLL

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.