Tapas Bar 4 Latas / Pepe Gascón + Víctor Sala

Tapas Bar 4 Latas / Pepe Gascón + Víctor Sala

Tapas Bar 4 Latas   / Pepe Gascón + Víctor Sala - Chair, WindowsTapas Bar 4 Latas   / Pepe Gascón + Víctor Sala - Table, Windows, Chair, Shelving, BeamTapas Bar 4 Latas   / Pepe Gascón + Víctor Sala - Table, Chair, FacadeTapas Bar 4 Latas   / Pepe Gascón + Víctor Sala - Table, Chair, Shelving, BeamTapas Bar 4 Latas   / Pepe Gascón + Víctor Sala - More Images+ 8

More SpecsLess Specs
Tapas Bar 4 Latas   / Pepe Gascón + Víctor Sala - Door, Windows, Facade
© José Hevia

Text description provided by the architects. The main idea of this bar concept is that the customer can enjoy a gastronomic experience where drinking, eating and sharing are interlaced: a place where you really do not share a single table, but share most tables and bars, fostering socialization related to food and drink.

Tapas Bar 4 Latas   / Pepe Gascón + Víctor Sala - Table, Windows, Chair, Shelving, Beam
© José Hevia

For this, an edge bar that paths throughout the bar is projected, also disposing high tables arbitrarily placed in the central space of the bar, so that during the stay at the bar people can alternate periods of time in which you are sitting, with moments in which you are standing.

Tapas Bar 4 Latas   / Pepe Gascón + Víctor Sala - Image 13 of 13
Floor Plan

We pretend to find a direct relationship between the exterior and interior of the bar creating a covered pre- entry as an outdoor patio, also having large guillotine opening windows throughout its facade. We believe this solution will attract people to enter the bar, while enhancing the concept of the bar.

Tapas Bar 4 Latas   / Pepe Gascón + Víctor Sala - Chair, Windows
© José Hevia

All project decisions, and the materialization itself are related to canning, bottling and recipients related to the preserving itself, as for this, cans, glass jars , and a varied selection of solutions in galvanized steel, taking uses as the bars illumination, glass shelves, the metal mesh as ceiling finishing, the vertical garden in the entrance hall, etc...

Tapas Bar 4 Latas   / Pepe Gascón + Víctor Sala - Table, Chair, Shelving, Beam
© José Hevia

Our intervention also is made extensive to the design of the corporate image of the bar, as well as to the merchandising.

Tapas Bar 4 Latas   / Pepe Gascón + Víctor Sala - Table, Windows, Chair, Beam
© José Hevia

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Carrer de Londres, 99, 08036 Barcelona, Barcelona, Spain

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Tapas Bar 4 Latas / Pepe Gascón + Víctor Sala" 23 Aug 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/772208/tapas-bar-4-latas-pepe-gascon> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.