[Cuatro] Apartments / Estudio A+3

[Cuatro] Apartments / Estudio A+3

[Cuatro] Apartments / Estudio A+3 - Beam, Steel[Cuatro] Apartments / Estudio A+3 - Windows, Countertop, Handrail[Cuatro] Apartments / Estudio A+3 - Sofa, Windows, Table, Shelving[Cuatro] Apartments / Estudio A+3 - Facade, Handrail, Beam, Windows[Cuatro] Apartments / Estudio A+3 - More Images+ 19

Córdoba, Argentina
  • Architects: Estudio A+3
  • Area Area of this architecture project Area :  234
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2014
  • Photographs
    Photographs :Gonzalo Viramonte
[Cuatro] Apartments / Estudio A+3 - Windows, Facade
© Gonzalo Viramonte

Text description provided by the architects. The project is located in a quiet residential area which still retains and uses the space of the past. Neighbors gather on the sidewalk, get together by block, living outer space. Our goal is focused on reinterpreting and preserve these kind of use.

[Cuatro] Apartments / Estudio A+3 - Image 18 of 24
Site Plan

Due to the small lot (117sqm) where the project is inserted, spaces had to be in different levels. On the entrance level a multipurpose space arises (During the overnight it acts as garage and during the day as an expansion area). In levels one and two, there are the four apartments. Above all, a terrace was incorporated. An expansion with grill and beautiful views of the mountains.

[Cuatro] Apartments / Estudio A+3 - Fence, Facade, Handrail
© Gonzalo Viramonte

Apartmens social areas where opened towards the street, through a large window expansion and manage to extend the horizon over the environment. Bedrooms where opened onto a small patio on the back of the building. With the aim of  bringing some natural light to the bath , small window where opened between bath and kitchen in shared wall.

[Cuatro] Apartments / Estudio A+3 - Image 20 of 24
First and Second Floor Plan

Needs of a growing social segment were solved, in as small apartment complex. Safety and comfort where achived into the inclusion of garage and individual terraces.

[Cuatro] Apartments / Estudio A+3 - Sofa, Windows, Table, Shelving
© Gonzalo Viramonte

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:San Martín, Córdoba, Córdoba, Argentina

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "[Cuatro] Apartments / Estudio A+3" 19 Aug 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/771907/cuatro-apartments-estudio-a-plus-3> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.