Milieustraat Recycling Centre / Groosman

Milieustraat Recycling Centre / Groosman

© Theo Peekstok© Theo Peekstok© Theo Peekstok© Theo Peekstok+ 20

  • Architects: Groosman
  • Area Area of this architecture project Area:  3000 Area:  3000
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2012 Year:  2012
  • Photographs photographs:  Theo PeekstokPhotographs:  Theo Peekstok
© Theo Peekstok
© Theo Peekstok

Text description provided by the architects. Through various sustainable interventions we have transformed the new recycling centre into an efficient, forward-looking ensemble.

© Theo Peekstok
© Theo Peekstok

The structure of the existing halls and the paving material have been completely reused. Through IFD (Industrial, Flexible and Detachable) construction, the buildings will be reusable in the future.

Floor Plan
Floor Plan

The reporting station is surrounded by large black industrial buildings, and with its bright red facade, is the calling card of the recycling centre.

© Theo Peekstok
© Theo Peekstok

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Dordrecht, The Netherlands

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Milieustraat Recycling Centre / Groosman" 16 Aug 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/771857/milieustraat-recycling-centre-groosman> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Theo Peekstok

Milieustraat 回收中心 / Groosman

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.