the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Switzerland
  5. AFGH
  6. 2014
  7. Court House Bärgiswil / AFGH

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Court House Bärgiswil / AFGH

  • 11:00 - 13 August, 2015
Court House Bärgiswil / AFGH
Court House Bärgiswil / AFGH, Courtesy of AFGH
Courtesy of AFGH

Courtesy of AFGH Courtesy of AFGH Courtesy of AFGH Courtesy of AFGH + 39

  • Architects

  • Location

    Küssnacht (SZ), Switzerland
  • Project Leader

    Gilbert Isermann
  • Planners

    Pirmin Jung Ingenieure für Holzbau
  • Area

    280.0 sqm
  • Project Year

    2014
Courtesy of AFGH
Courtesy of AFGH

Text description provided by the architects. After a long search the clients have found this homestead - ensemble, dating back to the end of the 19th century, composed of a residence, a shed and a barn.
The 15‘000m2 property is located in a agricultural zone close to the Lake of Lucerne.
The aspiration was to create a superior and attractive courtyard scenery in terms of landscape design and architecture and revaluate the surrounding cultivated landscape.

Courtesy of AFGH
Courtesy of AFGH

The original residential building has been replaced in the 80ies. This building of a doubtful architectural quality gave place to the new house, that is positioned according to the original location, facing the shed. The two buildings form a courtyard-like exterior space that, in combination with the herb garden, forms the core of the „hamlet“. An elongated pathway seamed with trees and bushes connects the residential building with the barn, that has been renovated with minimal interventions to come up to todays needs.

Courtesy of AFGH
Courtesy of AFGH

Inside this large expansive interior space, of the former utility building, prefabricated containers are stacked on top of each other, hosting a „Schwyzerörgeli-collection“, collection of swiss accordions.

Courtesy of AFGH
Courtesy of AFGH

The facade of the residential building is constructed in a local typical timber frame method, the exposed timber structure is filled with plastered bricks. The graphic quality of the pattern generated by the timber structure has fascinated us ever since. As a conspicuous character of the vernacular rural building tradition, it is overlaid with the contemporary aesthetic.

Courtesy of AFGH
Courtesy of AFGH

The common entity to the existing utility buildings and the optimal integrity into the landscape image has been achieved by the shape of the roof, that is reflecting the significant panoramic view over the alps at the same time. Fruit trees are spread over the generous surrounding property.

Section
Section

The transfer and transformation of vernacular configurations - especially in terms of volumetry and materialisation - are deliberately intended, melted down in a contemporary way and adapted to todays needs. This is leading to a contemporary architecture, that integrates itself in gestalt as well as construction and materialisation into the surrounding landscape.

Courtesy of AFGH
Courtesy of AFGH

The design and architectural qualities in the interior consist of ideally oriented floor plans in relation to view and daylight. Essentially the house is made of concrete elements containing the vertical circulation, fireplace and wet-rooms, surrounded by the living- and dining areas as well as bedrooms, generating a fluent room- continuum around the attractive stair-space up until under the roof.

Section
Section

Our main aim was to develop a language, that nourishes itself from traditional architecture, however is immediately away perceived as contemporary architecture, without being conservatively romanticising.
The oscillation between simplicity, vernacular rural straightforwardness, contemporary comfort and architectural ingenuity, gives a very specific character to the residential building.

Courtesy of AFGH
Courtesy of AFGH

View the complete gallery

About this office
AFGH
Office
Cite: "Court House Bärgiswil / AFGH" 13 Aug 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/771543/number-1070-hof-bargiswil-afgh/> ISSN 0719-8884
Courtesy of AFGH

Bärgiswil 旧房改造项目 / AFGH