1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Argentina
  5. Estudio A+3
  6. 2015
  7. Paired Residences / Estudio A+3

Paired Residences / Estudio A+3

  • 09:00 - 25 July, 2015
Paired Residences / Estudio A+3
Paired Residences / Estudio A+3, © Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte

© Gonzalo Viramonte © Gonzalo Viramonte © Gonzalo Viramonte © Gonzalo Viramonte + 19

  • Architects

  • Location

    Córdoba, Argentina
  • Category

  • Architects in Charge

    Estudio A+3 (Arías, Asensio, Audano, Ranea, Vega)
  • Technical Direction

    Asensio, Vega
  • Area

    377.0 sqm
  • Project Year

    2015
© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte

Text description provided by the architects. The projects is locates in Los Carolinos Neighborhood ,  in the northwest of the city of Cordoba. In a well established residential area, away from the downtown area. It is a responds  to current housing needs.

© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte

A  balanced construction  was created,  containing  the functional program for two houses . On a lot portion of 22 mts by 36,5mts, and depending on the construction restrictions for the area (significant side and front withdrawals).

© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte

The place has a steep topography on the back, that reduces significantly the surface of usable backyard. So, terraces and Galleries assume an important role within the project.

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

Each unit consists of a ground floor structured around a central bank containing services and organizing independent social roles in the project. Inside / outside connections where emphasized, through the use of sliding floor to ceiling carpentry.

© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte

Upstairs, by the street, secondary bedrooms where distributed. The master suite owns a terrace of significant dimensions that emphasizes its relations with the outside.

© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte

The construction presents itself with pure lines and volumes. Making it  appear  from the outside as a  single unit. The use of stone and white walls as unique materials, seek to simplify the architectural language. Glass carpentry and railings reinforces the concept.

© Gonzalo Viramonte
© Gonzalo Viramonte

View the complete gallery

About this office
Cite: "Paired Residences / Estudio A+3" 25 Jul 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/770707/paired-residences-estudio-a-plus-3/> ISSN 0719-8884
© Gonzalo Viramonte

双子住宅 / Estudio A+3

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.