the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Renovation
  4. Peru
  5. DA-LAB Arquitectos
  6. 2015
  7. Comunal Co-Working / DA-LAB Arquitectos

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Comunal Co-Working / DA-LAB Arquitectos

  • 15:00 - 24 July, 2015
Comunal Co-Working / DA-LAB Arquitectos
Comunal Co-Working / DA-LAB Arquitectos, © Renzo Rebagliati
© Renzo Rebagliati

© Renzo Rebagliati © Renzo Rebagliati © Renzo Rebagliati © Renzo Rebagliati + 22

  • Execution & Construction

    DA-LAB Proyectos
  • Graphic design

    SED Estudio
  • Murals (Owl and Fox)

    Hermanos Magia
  • More Specs Less Specs
© Renzo Rebagliati
© Renzo Rebagliati

Text description provided by the architects. DA-LAB has been part of the COMUNAL family for almost two years now. So when they decided to grow bigger and remodelate their spaces they called us right away. Along with SED ESTUDIO we joined forces to complement the architectural proposal with a graphic / artistic intervention.

© Renzo Rebagliati
© Renzo Rebagliati

THE PROBLEM

COMUNAL was growing fast and needed to expand its offices and common areas. They needed meeting rooms, a larger kitchen, a library, a larger dining area and more work spaces. The new space into which they were expanding to was a residential loft so the intrevention required a lot of ingenuity from behalf of all our team to avoid“dead spaces”.

© Renzo Rebagliati
© Renzo Rebagliati

THE CONCEPT - WORK & PLAY

The "work & play" strategy is a new way to improve the productivity of workers by having recreational areas to relax and create situations of leisure in the office. Major companies in Silicon Valley have already implemented it with great results, so why not do it in COMUNAL? While it is a strategy mostly used in emerging technology companies in the United States and Europe, we shared the same intention: The office should be a place where you want to be at any time and any day of the week. Our priority was to satisfy the clients need for additional spaces while keeping them the more playful and fun as possible and giving equal importance to their functionality, aesthetics, and their flexibility.

THE PROJECT

The project now counts with the following new environments:
- Meeting Room 01 (8p)
- Meeting Room 02 (4p)
- Meeting Room 03 (4p)
- Library - Lockers / Calendar Reading
- Reading Beds (padded)
- Kitchen / Dining
- Terrace
- New UBER Zone (8p)
- New DA-LAB Zone (4p)

© Renzo Rebagliati
© Renzo Rebagliati

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Comunal Co-Working / DA-LAB Arquitectos" 24 Jul 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/770650/comunal-co-working-da-lab-arquitectos/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.