the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Italy
  5. Devvy Comacchio
  6. 2014
  7. Extension of a Historical Residence / Didone’ Comacchio

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Extension of a Historical Residence / Didone’ Comacchio

  • 09:00 - 12 July, 2015
Extension of a Historical Residence / Didone’ Comacchio
Extension of a Historical Residence / Didone’ Comacchio, © Make that studio
© Make that studio

© Make that studio © Make that studio © Make that studio © Make that studio + 12

© Make that studio
© Make that studio

Text description provided by the architects. The dwelling is a 120mq addition to a rural complex in the Veneto countryside. The addition was built in the early 1900s and has undergone a restoration in the late 90s to be used as an office.

© Make that studio
© Make that studio

In 2012 it has been reverted to its original function.
The house is developed over three floors. The living room is located at the ground floor and the rooms and the service rooms on the upper floors. The floor at the time of the last restoration was a red “pavimento alla veneziana” which has been maintained and restored.

Floor Plan
Floor Plan

The spaces are characterized by the alternation of white surfaces and natural wood ceilings.
The living room stair, which was done during the last restoration in the 90s, declares its misplacement. An operable wall, with a writable film layer finish, is created in order to hide the actual staircase giving the space a more contemporary tone and allowing the recovery of the understair storage space.

© Make that studio
© Make that studio

View the complete gallery

Cite: "Extension of a Historical Residence / Didone’ Comacchio" 12 Jul 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/769972/extension-of-a-historical-residence-didone-comacchio/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments