the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Small Scale
  4. Chile
  5. Juan Luis Martínez Nahuel
  6. 2014
  7. Garage Art Studio / Juan Luis Martínez Nahuel

Garage Art Studio / Juan Luis Martínez Nahuel

  • 09:00 - 8 July, 2015
Garage Art Studio / Juan Luis Martínez Nahuel
Garage Art Studio / Juan Luis Martínez Nahuel, Courtesy of Juan Luis Martínez Nahuel
Courtesy of Juan Luis Martínez Nahuel

Courtesy of Juan Luis Martínez Nahuel Courtesy of Juan Luis Martínez Nahuel Courtesy of Juan Luis Martínez Nahuel Courtesy of Juan Luis Martínez Nahuel + 26

  • Architects

  • Location

    Rocas de Santo Domingo, Santo Domingo, Región de Valparaíso, Chile
  • Construction

    José Moreno
  • Area

    80.0 sqm
  • Project Year

    2014
Courtesy of Juan Luis Martínez Nahuel
Courtesy of Juan Luis Martínez Nahuel

Text description provided by the architects. The Project is located on a slope in the summer site Rocas de Santo Domingo

Courtesy of Juan Luis Martínez Nahuel
Courtesy of Juan Luis Martínez Nahuel

The new volume is housed over an existing garage, attached to a house. Both, designed by architect Javier Adwandter in 1955.

Before. Image Courtesy of Juan Luis Martínez Nahuel
Before. Image Courtesy of Juan Luis Martínez Nahuel

The client, in this case an artist, proposed a single interior space: home office-bathroom-workshop, and a surrounding outer space: balcony-terrace-access ramp with open views to the surroundings.

Courtesy of Juan Luis Martínez Nahuel
Courtesy of Juan Luis Martínez Nahuel

The enlargement, developed completely in wood, fills up a structural grid of laminated beams, which in turn, work as built in furniture.

New Floor Plan
New Floor Plan

The facade facing the street is almost completely sealed, as opposed to the window facade that oversees the Bay.

Courtesy of Juan Luis Martínez Nahuel
Courtesy of Juan Luis Martínez Nahuel
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Garage Art Studio / Juan Luis Martínez Nahuel" 08 Jul 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/769805/taller-de-arte-sobre-un-garage-juan-luis-martinez-nahuel/> ISSN 0719-8884