the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Showroom
  4. Chile
  5. Fones Arquitectos
  6. 2015
  7. Laguna Condores Showroom / Fones Arquitectos

Laguna Condores Showroom / Fones Arquitectos

  • 11:00 - 1 April, 2016
Laguna Condores Showroom / Fones Arquitectos
Laguna Condores Showroom / Fones Arquitectos, © Antonio Aros Dominguez
© Antonio Aros Dominguez

© Antonio Aros Dominguez © Antonio Aros Dominguez © Antonio Aros Dominguez © Antonio Aros Dominguez + 31

  • Architects

  • Location

    San Bernardo, San Bernardo, Región Metropolitana, Chile
  • Architect in Charge

    Nicolás Fones Claro
  • Collaborators Architect

    Antonio Aros Dominguez
  • Area

    100.0 sqm
  • Project Year

    2015
  • Photographs

  • Structural Calculation

    Santolaya Ingenieros Consultores
  • Builder

    Constructora Socovesa Santiago
  • Client

    Inmobiliaria Socovesa Santiago S.A.
  • More Specs Less Specs
© Antonio Aros Dominguez
© Antonio Aros Dominguez

Text description provided by the architects. This design is a point of sales for a residential complex in San Bernardo County, part of a master plan deployed around a big artificial lagoon.

Section
Section

The intention was to convey a sensation of rest, recreation and relaxation, providing clear views from the terrace in order to contemplate the lagoon in its entire dimension. The building had to be seeable from the distance yet not be a disruptive element in the landscape. In order to do so, a higher volume was built to serve as reference point from the distance –in daylight and nighttime- and to capture natural light.

© Antonio Aros Dominguez
© Antonio Aros Dominguez

The coating is mainly wooden, creating a friendly and not-too-commercial look, and inviting general public to a close experience. Transparent views are open to the lagoon, the main visual attraction in the scene, and facades that do not have direct view to the lagoon are opaque. However, the window on the roof allows light to provide contentment and natural luminosity to the interior.

Floor Plan
Floor Plan

There are basic areas to support sales, where sellers transmit to clients the warmth and tranquility of the project, always with clear views to the lagoon and its surroundings. The cover has blank spaces that merge landscape and architecture, and are intended to be a prolongation of the landscaping project developed around the lagoon.

© Antonio Aros Dominguez
© Antonio Aros Dominguez

There is a back office space in all its length, as well as restrooms for sellers and clients, where gardens are also part of the view, incorporating landscape in every place of the project. Finally, children’s play areas are defined, along with pedestrian tracks and a parking lot.

© Antonio Aros Dominguez
© Antonio Aros Dominguez
Cite: "Laguna Condores Showroom / Fones Arquitectos" 01 Apr 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/769546/laguna-condores-showroom-fones-arquitectos/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Antonio Aros Dominguez

水上展室 / Fones Arquitectos