the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Portugal
  5. ADOFF - Arquitetos
  6. 2014
  7. Lot 31 House / ADOFF - Arquitetos

Lot 31 House / ADOFF - Arquitetos

  • 02:00 - 29 May, 2015
  • Translated by Lorena Quintana
Lot 31 House / ADOFF - Arquitetos
Lot 31 House / ADOFF - Arquitetos, © Ricardo Loureiro
© Ricardo Loureiro

© Ricardo Loureiro © Ricardo Loureiro © Ricardo Loureiro © Ricardo Loureiro + 32

© Ricardo Loureiro
© Ricardo Loureiro

Text description provided by the architects. Located in a context of urban expansion of a residential area of Mirandela, this lot had a well-defined set of rules in relation to implementation, volume and clearances. Therefore, the design quickly developed into a compact, linear volume organized on a square base plan of 11x11, where two floors were designed.

© Ricardo Loureiro
© Ricardo Loureiro

The study of the voids was a guiding theme in the architectural design, the setback of a glass plane on the facade sets a new vertical profile in the design of the elevations, this depth gain inside results in space for cabinets and technical areas, outside there are small balconies, permanent shading is also crucial, the control of natural light / temperature and establishing more privacy in the visual relationships between exterior and interior.

© Ricardo Loureiro
© Ricardo Loureiro

On the ground floor are the daytime spaces directly related with the outside, the transitional space between the living room and the kitchen develops with a double height, which amplifies the entry of natural light through an elevated void, and provides a communication link between the two floors.

Plans
Plans

The first floor houses the more private program with three bedrooms, a single flight of stairs between the two floors and access to the roof are defined by a slate stone wall (local stone), which introduces a natural environment due to its texture and color, this wall connects to the ground floor and the roof, which ends in a small volume clad in metal sheet.

© Ricardo Loureiro
© Ricardo Loureiro

The uniformity of the white inside is contradicted by the dark wood floor, which gives greater comfort and a balanced brightness. Outside, the material singularity given by continuous insulation, is finished with a thin white mortar, reinforcing the idea of a dug monolith in contrast to the bright colors of the greens and browns of the surroundings.

© Ricardo Loureiro
© Ricardo Loureiro

View the complete gallery

About this office
Cite: "Lot 31 House / ADOFF - Arquitetos" [Casa Lote 31 / ADOFF - Arquitetos] 29 May 2015. ArchDaily. (Trans. Quintana, Lorena) Accessed . <https://www.archdaily.com/634496/lot-31-house-adoff-arquitetos/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Ricardo Loureiro

31区别墅 / ADOFF - Arquitetos

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.