the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. United States
  5. Balance Associates Architects
  6. 2009
  7. Nahahum / Balance Associates

Nahahum / Balance Associates

  • 14:00 - 29 April, 2015
Nahahum / Balance Associates
Nahahum  / Balance Associates, © Steve Keating Photography
© Steve Keating Photography

© Steve Keating Photography © Steve Keating Photography © Steve Keating Photography © Steve Keating Photography + 29

  • Architects

  • Location

    Cashmere, United States
  • Architect in Charge

    Tom Lenchek AIA
  • Project Architect

    Kyle Zerbey AIA
  • Structural Engineers

    Harriott Valentine Engineers
  • General Contractor

    Fred Dowdy
  • Area

    1650.0 ft2
  • Project Year

    2009
  • Photographs

© Steve Keating Photography
© Steve Keating Photography

Text description provided by the architects. Located north of Cashmere, Washington, in the Nahahum Canyon, this 1650 square foot two story dwelling is set into the hillside with concrete retaining walls that guide the form of the cabin.

Lower Floor Plan
Lower Floor Plan

Its east west longitudinal axis and generous overhangs are designed to take advantage of solar orientation while maintaining panoramic views.

© Steve Keating Photography
© Steve Keating Photography

The main entry is a two story room with full height glazing on the north and south walls that frame the most dramatic down-canyon view.

© Steve Keating Photography
© Steve Keating Photography

An eastern oriented living space and kitchen occupy most of the main floor along with a powder room and utility area located within the hillside portion of the home.

Upper Floor Plan
Upper Floor Plan

The upper floor contains the master suite and guest bedroom/bathroom with a loft style flex space that opens up to the living room below.

© Steve Keating Photography
© Steve Keating Photography

View the complete gallery

About this office
Balance Associates Architects
Office
Cite: "Nahahum / Balance Associates" 29 Apr 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/623895/nahahum-balance-associates/> ISSN 0719-8884