the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Vietnam
  5. Adrei Studio Architecture
  6. 2015
  7. TT House / Adrei Studio

TT House / Adrei Studio

  • 21:00 - 23 March, 2015
TT House / Adrei Studio
TT House / Adrei Studio, © Le Anh Duc
© Le Anh Duc

© Le Anh Duc © Le Anh Duc © Le Anh Duc © Le Anh Duc + 33

Text description provided by the architects. In Vietnam nowadays, the orientation of fast expanding the capital city leads to too many construction investments in newly formed urban areas but constructors have poor skills of construction qualification and techniques. Citizens, who moved to those new urban areas, have to face the unsettled issues of overall planning and natural landscape. The restrictions of construction area and planning solutions also lead to housing construction having natural light and ventilation from only one direction.

The project area is 50,4m2, it’s located on a new road which is nearly formed with a facade of 4,2m and depth of 12m.

The owner is a female doctor who wants a fully functional and sustainable house with cozy living space, harmony light and natural ventilation. Her son has need of making his own family in the future. Her daughter is studying at art university, who has an interest in creative, artistic and Vietnamese traditional spaces; she also wants to own an area which can be her gallery in the creative process and for the applied art.

© Le Anh Duc
© Le Anh Duc

In the process of researching the site, the current state of natural light and ventilation is from only one direction, we studied the lifestyles and the personalities of each family member. In addition, we discussed with the contractor on solutions in order to not only control the minimum investment cost but also ensure the quality of construction.

The house is designed in minimalist style. We made the most of the area to fully provide a basic living space. We created blank floor in the middle and the back of the house, so it’s ensured that natural ventilation and light can be present in every space of the house. Simultaneously, it made a connection to communicate between family members in many levels of the longitudinal space development because the construction area is quite limited. But turns out it brings family members some joyful experiments of different spaces and architectural details through the process of movement in the house.

© Le Anh Duc
© Le Anh Duc

The main structure of the house is general construction for cost saving, facade glass wall on the façade and glass window system, wooden partition leads the light into the room but still keeps the privacy for the owners.

Besides, this solution also helps to increase the durability of the construction’s outdoor side in every local weather condition.

© Le Anh Duc
© Le Anh Duc

Vietnamese traditional lacquer art on steel stair partition of the second floor is the highlight of living space. The architectural details is considered carefully before they’re placed on important positions so the process of movement through spaces in the house would bring the best visual perceptions of family members.

© Le Anh Duc
© Le Anh Duc

We did not limit this work in a basic civil construction as usual but we built a civilized behavior between the owner and the house; the house and the nature. Thus, the house owner can be more creative and active also in their daily activities.

© Le Anh Duc
© Le Anh Duc

View the complete gallery

About this office
Cite: "TT House / Adrei Studio" 23 Mar 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/610197/tt-house-adrei-stu/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.