the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Renovation
  4. Vietnam
  5. AHL architects associates
  6. EPV House / AHL architects associates

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

EPV House / AHL architects associates

  • 03:00 - 10 March, 2015
EPV House / AHL architects associates
EPV House / AHL architects associates, © Hoang Le
© Hoang Le

© Hoang Le © Hoang Le © Hoang Le © Hoang Le + 35

  • Site Supervisor

    Nguyen Nhu Ve
  • Natural Wood Contractor

    Gia Long Interior
  • Laminated Wood Contractor

    VietDC Interior
  • More Specs Less Specs
© Hoang Le
© Hoang Le

Text description provided by the architects. EPV is a semi-detached house located in Ecopark Green Urban Area, Vietnam. Ecopark is known as a new green urban area with a lot of ancient trees, low building density and the house seems to be hided behind the trees. Client want a house to rest, relax on every weekend.

© Hoang Le
© Hoang Le

The rule is architect can only intervene the inner spaces, not to change the outside perspective to avoid affecting of general landscape of the area.

© Hoang Le
© Hoang Le

The existing characteristics of the project (location, demand) was the basis point for architect oriented their design ideas : pure, simple and abit rustic with delicate details.

Proposal Plan - First Floor Plan
Proposal Plan - First Floor Plan

Ground floor layout is changed to bring more comfort and fit new demands. Side terrace is connected to the living space inside by using slide and fold door system.

© Hoang Le
© Hoang Le

A big void has been created in the middle of space bringing better connectivity between spaces (horizontal and vertical). Two wooden fin blocks are released into space, becoming the focal point of the house. This wooden block is folded from wall (2nd floor) to ceiling (1st floor) and also help to hide all technical system on 1st ceiling.

© Hoang Le
© Hoang Le

Dining table located under the void, receiving maximum natural light and ventilation from outside.

© Hoang Le
© Hoang Le

Polished concrete, cement wall, bamboo, and solid wood for interior furniture are the main materials exploit throughout the project. Finishing materials is rustic but delicate details

© Hoang Le
© Hoang Le

Finally, Client had a weekend house with open spaces, quiet and really relaxed. That’s the point we want!

© Hoang Le
© Hoang Le

View the complete gallery

About this office
Cite: "EPV House / AHL architects associates" 10 Mar 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/606378/epv-house-ahl-architects-associates/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.