the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Restaurant
  4. Vietnam
  5. a21studio
  6. 2015
  7. The Cloud / a21studio

The Cloud / a21studio

  • 00:00 - 6 March, 2015
The Cloud / a21studio
The Cloud / a21studio, Courtesy of a21studio
Courtesy of a21studio

Courtesy of a21studio Courtesy of a21studio Courtesy of a21studio Courtesy of a21studio + 15

  • Architects

  • Location

    Natural Heritage Area Trang, Khanh Hoa Province, Vietnam
  • Area

    126.0 sqm
  • Project Year

    2015
Courtesy of a21studio
Courtesy of a21studio

“The Cloud” is a small restaurant with a capacity of 60 guests, located on the top of the hill in I-resort, Nhatrang, Vietnam.

Courtesy of a21studio
Courtesy of a21studio

The making of “the cloud” is beginning to take shape from the experience of years working on the sites, where we have found that the construction process usually comes with many different inconveniences, from complicated schedules, resource treatments to construction methods. Moreover, noise and dust are the most annoying things to the surrounding environment.

Courtesy of a21studio
Courtesy of a21studio

Since then, we try to change our ways of thinking from design approaches to construction methods by simplifying our thoughts, taking advantages of available resources at the site or nearby with the minimum treatments.

Courtesy of a21studio
Courtesy of a21studio

There is one good thing of “the cloud” is that it succeeds the materials and our experiences from 5 year working in I-resort. Instead of adjusting woods to specific modules, we decided to keep the whole logs, reduce the acts of trimming or modifying; together with using the existing modules, then arrange them into a traditional beam frame, which is usually employed by carpenters as wood stands.

Courtesy of a21studio
Courtesy of a21studio
Elevation
Elevation

A big lantern, with a light metal frame covered by colorful canvas, has played as not only a main light source for the whole restaurant but also a roof that protect guests from rain and sun. Moreover, this colorful light becomes the landmark of the resort when being observed from the city, just over the river.

Courtesy of a21studio
Courtesy of a21studio

In addition, surface stone slabs, which are popular on the fields of local stone and usually smashed to pieces after its main body is trimmed, are also cashed in on. These slabs were brought to the site, simply installed with an old boat covering the top of the bar. With this structure, we have also eased the process of building foundation, which is usually complicated and taken a large amount of project cost.

Courtesy of a21studio
Courtesy of a21studio

By the cloud, we would like to change our way of thinking from the design approaches, the construction process may become faster, reduce wastes and unpleasant to surrounding while still expressing the ideas of its materials.

Courtesy of a21studio
Courtesy of a21studio

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "The Cloud / a21studio" 06 Mar 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/605915/the-cloud-a21studio/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.