the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Peru
  5. Aurelio Herrera
  6. 2014
  7. Casa en Los Andenes / Aurelio Herrera & Enrique Llatas

Casa en Los Andenes / Aurelio Herrera & Enrique Llatas

  • 12:00 - 4 March, 2015
Casa en Los Andenes / Aurelio Herrera & Enrique Llatas
Casa en Los Andenes / Aurelio Herrera & Enrique Llatas, © Lolo Lamas
© Lolo Lamas

© Lolo Lamas © Lolo Lamas © Lolo Lamas © Lolo Lamas + 22

  • Design Team

    Dick Villanueva, Ana Guerrero de Luna, María del Pilar Díaz
  • Structure

    Carla Pisconte
  • More Specs Less Specs
© Lolo Lamas
© Lolo Lamas

Text description provided by the architects. More mass not means less light

The site is located in the south of the city, where the nature of the ground sent the house inside a desert landscape, around dunes and oriented to the horizon. Work in a scene like this, far from the city, make us think how we should deal with the position of this new materia inside a virgin landscape.

© Lolo Lamas
© Lolo Lamas

The bulk stands on a podium of landfill compacted with land contained by stone walls of the zone until you find a level where you have the opportunity to look the environment. And, at the same way, we separated the most private area of the first floor of the house and social public in the cover with a surrender landscape.

First Floor Plan
First Floor Plan

From these operations, appears a central courtyard which help organize throughout the house and that it will be the place where looking at the sky. Unlike the different environments that are framing different parts of the plot in its orientation North-South-West.

© Lolo Lamas
© Lolo Lamas

The house closes on his entry into two large white walls, allowing a monumental central door of three meters high, to be open, go through with the look and allows to see the horizon.

Second Floor Plan
Second Floor Plan

This stone is white and are the settings of the landscape, the garb of the people and the light, who will give the color to the space. This stone has been carved by a lot of care and precision, waiting to give with each bore a look of the place not to be understood from the outside.

© Lolo Lamas
© Lolo Lamas

View the complete gallery

About this office
Cite: "Casa en Los Andenes / Aurelio Herrera & Enrique Llatas" 04 Mar 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/604823/casa-en-los-andenes-aurelio-herrera-and-enrique-llatas/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.