the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices Interiors
  4. Russia
  5. NOWADAYS office
  6. 2014
  7. Microsoft Technology Pavilion / NOWADAYS office

Microsoft Technology Pavilion / NOWADAYS office

  • 00:00 - 23 January, 2015
Microsoft Technology Pavilion / NOWADAYS office
Microsoft Technology Pavilion / NOWADAYS office, © Ilya Ivanov
© Ilya Ivanov

© Ilya Ivanov © Ilya Ivanov © Ilya Ivanov © Ilya Ivanov + 24

  • Architects

  • Location

    Olympic Park Railway Station, Verkhne-Imeretinskaya Bukhta, Krasnodar Krai, Russia, 354383
  • Design Team

    Anna Ivyanskaya, Natalya Mastalerzh, Nata Tatunashvili
  • Area

    575.0 m2
  • Project Year

    2014
  • Photographs

© Ilya Ivanov
© Ilya Ivanov

Text description provided by the architects. The Microsoft Technology Pavilion was designed by architectural firm Nowadays for the 2014 Winter Olympic games, held in Sochi. Standard rectangular plots 25x30 meters were given to sponsors of the Games in the Olympic park.

© Ilya Ivanov
© Ilya Ivanov

One of the main requirements of the Olympic Committee was to locate a single volume on the site. But the clients wanted to create a public space where visitors could meet between competitions. So architects decided to rethink the proposed layout of a single building in the center of the site and distributed all the functions around the perimeter. It gave the opportunity to create a multilevel courtyard, saturated with various activities.

© Ilya Ivanov
© Ilya Ivanov

The pavilion was built of wooden structures on a single platform. The color palette of the windows 8 interface was transferred to the floor in the form of squares of colored chips, literally zoning space. Facades and fences are made of wooden slats that unite all the volumes on the platform in the whole complex, still maintaining airiness and layering.

Floor Plan
Floor Plan

It's achieved by complex coloring of inner cubes and external facades - each slat has only side faces painted and in different colors, so that while in motion the moire effect appears. The boundary between interior and exterior space is blurred, for example the amphitheater passes through the wall, organizing lecture room inside and a large sitting area outside.

© Ilya Ivanov
© Ilya Ivanov

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Microsoft Technology Pavilion / NOWADAYS office" 23 Jan 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/590517/microsoft-technology-pavilion-nowadays/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.