All
Projects
Products
Events
Competitions

Erskineville Studio / Pivot

Erskineville Studio / Pivot

© Justin Alexander © Justin Alexander © Justin Alexander © Justin Alexander + 24

Erskineville, Australia
  • Architects: Pivot
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2013
© Justin Alexander
© Justin Alexander

Text description provided by the architects. The project is for a secondary dwelling which will be used as an art studio and home office. The project is characterized by its high level external aesthetic detailing.

© Justin Alexander
© Justin Alexander

A black glazed brick is chosen as the base building material with a cedar wall panelling system used as a secondary decorative cladding.

Section
Section

The timber panelling is both decorative and functional with it being used as rotating timber shutters over the northern level 1 window which reveals splashes of colour and tone in a rotated position.

© Justin Alexander
© Justin Alexander

The panelling arrangement acts as a ribbon, wrapping and shrouding the building whilst providing notions of flow and direction through its fluid and curvilinear arrangement and articulation.

Before. Image © Justin Alexander
Before. Image © Justin Alexander

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Erskineville NSW, Australia

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Erskineville Studio / Pivot" 21 Nov 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/569002/erskineville-studio-pivot/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.