the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Articles
  3. The School at Bülowsvej / CEBRA

The School at Bülowsvej / CEBRA

The School at Bülowsvej / CEBRA

CEBRA is working on an extension to the School at Bülowsvej in Frederiksberg, Copenhagen. The extension is a new, solitary building housing kids from 1st to 3rd grade.

More images and architect’s description after the break.

Multiple connections The program asks for a generic program of 35 similar 50 m2 rooms for education and workshops and the design is a very direct answer to that. Eliminating traditional school corridors we packed 3 x 4 x 5 square rooms closely together in a rectangular box, allowing multiple connections between the rooms both horizontally and vertically. All rooms are connected to its neighbors by openings, doors or internal windows, varying from small holes to room size openings creating fluid spaces. Vertically the spaces are connected both by traditional stairs and elevators and by tailor made spatial nets, making it possible to climb or jump between levels.

Spatial variation The shapes of the rooms are varied, forming a vivid “roofscape” at the top floor and a series of box shaped balconies on the garden facade. The variation gives both spatial variation to the learning environment and scales down the exterior of the building – creating a link between traditional town blocks at one side and urban villas on the other.

Sandwich concept The building reinvents the schools relation to the surrounding city with a sandwich concept in which the building is sliced into three different parts – one facing the yard, one facing the street, and one linking the two. The three slices are corresponding with the three rows of rooms on the inside.

Timeline Construction is to begin June 2010 and the building should be completed in august 2011. It´s followed by a remake of the rest of the school and a redesign of the schoolyard in cooperation with landscape architect LiW Planning.

Cite: Sebastian Jordana. "The School at Bülowsvej / CEBRA" 06 Apr 2010. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/55269/the-school-at-bulowsvej-cebra/> ISSN 0719-8884
Read comments