the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Israel
  5. Michal Sheffer
  6. 2014
  7. Savyon House / Michal Sheffer

Savyon House / Michal Sheffer

  • 01:00 - 27 August, 2014
Savyon House / Michal Sheffer
Savyon House / Michal Sheffer, © Shai Epstein
© Shai Epstein

© Shai Epstein © Shai Epstein © Shai Epstein © Shai Epstein + 21

© Shai Epstein
© Shai Epstein

Text description provided by the architects. The house is located in the quiet neighborhood of Savyon, a small ,well off community in the center of Israel.

Section
Section

The three level 437 sqm residence was designed in a minimalistic way, emphasizing long views and perspectives.

© Shai Epstein
© Shai Epstein

The house combines simple cubic volumes, chained together in plan and section.

© Shai Epstein
© Shai Epstein

The double height living room is separated from all other spaces by a glass skylight and continuous long windows from both sides, defining it as a large, independent element. It is connected to the private spaces by a long gallery which overlooks the public space and the outside view from the first level.

Floor Plan
Floor Plan

In contrast to its simple plan, The house has an intricate section; The spatial composition creates a generous space with increased sense of height anddepth.

© Shai Epstein
© Shai Epstein

The strong Mediterranean sunlight played an important role in the design; close consideration had been given to the way direct sunlight is streamed through the space, softened by the shading elements, flows inside and renders the white walls.

© Shai Epstein
© Shai Epstein

Huge sliding windows overlooking the garden and the pool, invite nature to become an integral part of the building making the sky, light and earth inseparable ingredients of the architectural creation.

Section
Section

View the complete gallery

Cite: "Savyon House / Michal Sheffer" 27 Aug 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/539979/savyon-house-michal-sheffer/> ISSN 0719-8884