We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Qiqihaer Hezhitang Hot Spring / A-ASTERISK

Qiqihaer Hezhitang Hot Spring / A-ASTERISK

© Misae Hiromatsu© Misae Hiromatsu© Misae Hiromatsu© Misae Hiromatsu+ 26

Qiqiha'er, China
  • Architects: A-ASTERISK
  • Area Area of this architecture project Area:  11357 Area:  11357
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2014 Year:  2014
  • Photographs Photographs:  Misae HIROMATSU
  • Construction Drawing:Dong Changzheng, Chang Yuting, Zhang Shaohua, Lin Ping, Jiao Youfen, Wang Huijie
  • Interior Design:A-Asterisk
  • Landscape Design:Suzuki Chiho, Kanemitsu Hiroshi
  • Signage Design:Maeda Yutaka
  • Lighting Design:Kakudate Masahide, Nozawa Jun’ichiro
  • Architects In Charge:Nakamura Nobuhiro, Qin Yi, Shigeno Yuji, Lai Jie, Wang Wenping, He Zengcai.
  • City:Qiqiha'er
  • Country:China
More SpecsLess Specs
© Misae Hiromatsu
© Misae Hiromatsu

Text description provided by the architects. We constructs gabled hot spring for three-part complex in china.

With the intent to fully submerge a design into the landscape of qiqihar, china, we have constructed ‘hezhitang hot spring’. As part of a three-phase complex covering approximately 62,000m², the overall plan includes aquatic clubs, charted spa rooms, a five-star hotel, small theaters, a mall, and corresponding ancillary buildings. Each of these programs are contained within rectilinear volumes that orient themselves towards the nearby wetlands.

© Misae Hiromatsu
© Misae Hiromatsu

The architectural style is that of a gable roof structure with black walls, black tiles, and accented edges lined in white. The sides of each form are built with expansive glass curtain walls, creating a long cylindrical viewing container which frames the surrounding scenery.

First Floor Plan
First Floor Plan

The beginning construction of the development occupies the southern portion of the 170,000m² site. As visitors walk through the doorway from the east, they arrive at the entrance hall that continues the dark color palette of the exterior. The extruded massing is covered by a layering of ceiling supports that force perspective down the elongated interior.

© Misae Hiromatsu
© Misae Hiromatsu

As circulation continues, a service counter filters men and women into corresponding locker rooms and small hot springs that are concealed by barriers of trees and shrubs. In the main space, a figural pool is situated in the center as smaller water features line the perimeter for different functions that accommodate groups of all sizes.

© Misae Hiromatsu
© Misae Hiromatsu

The second floor is accessible through circulation cores for opposite sexes and a large staircase that evenly divides the plan into the restaurant and the upper lounge that faces the greenery. For added privacy, occupants may also navigate behind the kitchen where a relaxation room is hidden from diners. Up on the third floor, the roof separates the administrative functions, such as staff storage and offices, from individual meditation rooms above the pool and lockers respectively.

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Qiqihar, Heilongjiang, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Qiqihaer Hezhitang Hot Spring / A-ASTERISK" 22 Aug 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/538908/qiqihaer-hezhitang-hot-spring-a-asterisk> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.