the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. O House / Wangstudio

O House / Wangstudio

  • 01:00 - 7 August, 2014
O House / Wangstudio
Courtesy of Wangstudio
Courtesy of Wangstudio
  • Architects

  • Location

    tt. Đô Lương
  • Designer

    Le Vu Wang
  • Area

    200.0 sqm
  • Project Year

    2013
O House / Wangstudio, Courtesy of Wangstudio
Courtesy of Wangstudio

Text description provided by the architects. The country house was designed for the retired partners. It is aimed to build a quiet space, consisting of a full-of-natural-light house and a small garden which the clients can spend their spare time to take care.

Courtesy of Wangstudio
Courtesy of Wangstudio

The most attractive space of the house consists of the living room, the dining room and the large void. Combining with the chink system for natural lighting on the building roof, it helps to bring lots of natural light and fresh air during the day. Moreover, the sloping concrete wall at the rear of the house is also very interesting as it provides an impressive look from the main space of the house, including the living room, the dining room, the kitchen and the bedrooms. Also, the small garden is located at the house rear, which not only provides a green landscape for the building but also serves fresh vegetables for the family meals. Vegetables are planted in many reinforced concrete annular with various sizes, creating an interesting space and a flexible movement strategy.

Section
Section

The main bedroom is the space where the clients have the best views of the building as they can target to the big void, the balcony with “a green fence” which can restrict the pollution of noise and dust as well as the summer solar radiation.

Courtesy of Wangstudio
Courtesy of Wangstudio

Another impression of the house is “the green fence” which contributes to the look of the building façade. Many Asia vegies are planted here, therefore, the designer created a steel frame for the clients to go up and down the “green fence” and to the roof. 

Courtesy of Wangstudio
Courtesy of Wangstudio

The designer aimed to build a large space in which people can have the feelings of natural light in 3-D way, with shadow through the narrow chinks, and natural air ventilation through the big void.

Courtesy of Wangstudio
Courtesy of Wangstudio

Last but not least, the exposed concrete material brings many special feelings when it touches natural light and combines with natural wooden furniture. All create the warmest and friendliest environment for the house.  

Cite: "O House / Wangstudio" 07 Aug 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/534630/o-house-wangstudio/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments