SPIRAL / Be-Fun Design

SPIRAL / Be-Fun Design

SPIRAL / Be-Fun Design - BeamSPIRAL / Be-Fun Design - Windows, Door, Facade, HandrailSPIRAL / Be-Fun Design - Table, BeamSPIRAL / Be-Fun Design - Table, Countertop, Chair, BeamSPIRAL / Be-Fun Design - More Images+ 20

Matsuyama, Japan
More SpecsLess Specs
SPIRAL / Be-Fun Design - Facade
© Hiroyuki Hirai

Text description provided by the architects. The projects is a 4-layer dowelling unit which is connected by a spiral staircase of 9m.

In the town that has developed around the Matsuyama Castle, the project settles in this historical town. We designed this collective housing which has an impressive façade made of a glass wall.

SPIRAL / Be-Fun Design - Image 25 of 25
Render

This 4-layer building, which has glass walls in south and north direction, looks like a RC building but is made of wood.

When you open the entrance door you can see the spiral steps from entrance to top floor.

SPIRAL / Be-Fun Design - Facade, Handrail
© Hiroyuki Hirai

The building program is divided in dining area for 1st floor, a tiled bathroom with inner terrace for 2nd floor and a living room for 3rd floor. Loft space is provided between the first and second floor.

SPIRAL / Be-Fun Design - Table, Countertop, Windows, Beam
© Hiroyuki Hirai

Solid pine flooring looks very sharp with white space and it makes the space dynamic but also creates calm atmosphere simultaneously.

SPIRAL / Be-Fun Design - Windows, Facade
© Hiroyuki Hirai

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Matsuyama, Ehime Prefecture, Japan

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "SPIRAL / Be-Fun Design" 14 Aug 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/534520/spiral-be-fun-design> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.