House In Iizuka / Rhythmdesign

House In Iizuka / Rhythmdesign

© Koichi Torimura© Koichi Torimura© Koichi Torimura© Koichi Torimura+ 18

Iizuka, Japan
  • Architects: Rhythmdesign
  • Area Area of this architecture project Area:  69 Area:  69
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2011 Year:  2011
  • Photographs photographs:  Koichi TorimuraPhotographs:  Koichi Torimura
  • Structural Engineers:Kuroiwa Structural Engineers
  • Funiture:E&Y CO.,LTD.
  • Support:FORZA
  • Main Contractor:Ikohouse corporation
  • Site Area:395.93m2
  • Architect In Charge:Kenichiro Ide
  • Design Team:Kenichiro Ide, Mariko Shimada
  • City:Iizuka
  • Country:Japan
More SpecsLess Specs
© Koichi Torimura
© Koichi Torimura

Text description provided by the architects. This two-stories residence with wooden structure is located in a town by an hour drive from Fukuoka city, in southern part of Japan. The family aimed to get various places in a site which has a shape of an umbrella or an arrow. We proposed to create diverse topography in the house, and each space is facing to surroundings equally.

Floor Plan
Floor Plan

At the beginning of this project, a client and we were looking for a site to build the house. Then, the client found a site which has shape of 100m2 triangle with 3m wide and 30m long frontage road. The shape of the site resembles an umbrella or an allow. When we had first site visit, a lot of neighbors came out and gave us information about the site. The information from the neighbors was a wide range of topics, for instance, there are good neighbors around there and all the houses around the site are elevated about 60cm from front road because the road was flooded few times by heavy rains stroke the site occasionally.

© Koichi Torimura
© Koichi Torimura

The client told us that they do not need Living room and dining is in center of the family, and each one of the family spend their time separately but feels signs each other. So the client wished to get diversity of places in the site. As a result, the house is facing towards every neighbors equally, and dining room is located in center of the house which can be seen from every room.

Section
Section

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House In Iizuka / Rhythmdesign" 27 Jul 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/528884/house-in-iizuka-rhythmdesign> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.