the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Kyeong Dok Jai / IROJE KHM Architects

Kyeong Dok Jai / IROJE KHM Architects

  • 01:00 - 22 July, 2014
Kyeong Dok Jai / IROJE KHM Architects
Kyeong Dok Jai  / IROJE KHM Architects , © Jong Oh Kim
© Jong Oh Kim

© Jong Oh Kim © Jong Oh Kim © Jong Oh Kim © Jong Oh Kim + 38

© Jong Oh Kim
© Jong Oh Kim

Text description provided by the architects. Sliced Pie-Shaped Layout - For introducing southern sunlight in winter

We selected eco-friendly layout which was composed by three sliced pie- shaped zone that contain southern axis to introduce winter sunlight into inner and exterior space of this house.

Section 1
Section 1

Maximize the Area of Garden in Small Site

In this small site, about 230㎡, we try to maximize the area of garden and to characterize the variety of gardens where are piloted approach garden, inner garden, piloted pavilion garden, sunken garden, roof garden.

© Jong Oh Kim
© Jong Oh Kim

Eco-Screen Facade - Filter for summer sunlight, noise, privacy and security

We covered front facade with aluminium pipe screen for filtering summer-hot-sunlight, noise for keeping privacy, protection from criminals.

© Jong Oh Kim
© Jong Oh Kim

Traditon Scaping - Floating&Strolling

Floating shape – Dynamic curve in white aluminium pipe-screen as exterior skin is derived from the curve of “Cheoma” of traditional roof. And perforated concrete fence is metaphor of the form of traditional stone fence.

© Jong Oh Kim
© Jong Oh Kim

Strolling space – All the program of spaces of this house were laid out as the touring course that has dramatic interest of “strolling” through the inside and outside of this house, visually and spatially.

© Jong Oh Kim
© Jong Oh Kim

Program of “Family Love” - Concert hall-like space

For increasing the “family love”, we designed concert hall-like “one complex space” where are living room, dining room at 2nd floor and study room, child’s bed rooms, bar, piano and drum stage at stair floor and 3rd floor. Thereby, all the members of family always interact each other in common life.

© Jong Oh Kim
© Jong Oh Kim

Non-Architectural Landscape

The white-curved aluminium pipe screen plays a role in producing some image of collage of various element of this house which is translucent and non-architectural. And so, we add non-architectural landscape to this residential context which is shaped with continuous house of similarity.

View the complete gallery

About this office
Cite: "Kyeong Dok Jai / IROJE KHM Architects " 22 Jul 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/527672/kyeong-dok-jai-iroje-khm-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Jong Oh Kim

KyeongDok Jai / IROJE KHM Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.