the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Argentina
  5. BIAGIONI/PECORARI Arquitectos
  6. 2013
  7. House in Los Molinos / BIAGIONI_PECORARI Arquitectos

House in Los Molinos / BIAGIONI_PECORARI Arquitectos

  • 01:00 - 21 July, 2014
  • Translated by Lorena Quintana
House in Los Molinos / BIAGIONI_PECORARI Arquitectos
House in Los Molinos  / BIAGIONI_PECORARI Arquitectos, © Ramiro Sosa
© Ramiro Sosa

© Ramiro Sosa © Ramiro Sosa © Ramiro Sosa © Ramiro Sosa + 29

  • Project and Site Management

    Arq. Gabriel Biagioni, Arq. Sergio Pecorari
  • Collaborators

    Arq. Ma. Virginia Aranda, Ramiro Sosa.
  • Structures

    Arq. Ma. Virginia Aranda, Ramiro Sosa.
  • More Specs Less Specs
© Ramiro Sosa
© Ramiro Sosa

Text description provided by the architects. In an area of ​​30 x 30 meters in a closed neighborhood, we were commissioned a weekend house for a family of parents and three children.

© Ramiro Sosa
© Ramiro Sosa

With a limited budget, the project strategy was conceived in two stages: in the first it works as a house with swimming pool for the day and in the second, with the addition of the bedrooms, to spend full seasons.

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

The linear layout defines a closed facade to the south toward the street, and an open facade to the north toward the park, enjoying the privacy given by the volume of the house, with the garage-gallery as a place of transition in connection with the BBQ and the kitchen-dining-living space, framing views to a preexisting large oak at the back of the lot. A roof with a single slope gives continuity to the interior space projected to the outside, and allows the drainage of rain from the south and the seasonal fall of leaves and flowers from the trees.

© Ramiro Sosa
© Ramiro Sosa

An exposed brick wall dilutes the idea of ​​interior-exterior. The walls of the expansion will be built on the footprint of the current stage, and the paint will clear the coupling of both stages. We work with few materials that with simplicity and forcefulness enhance the spatial quality of the house.

View the complete gallery

About this office
BIAGIONI/PECORARI Arquitectos
Office
Cite: "House in Los Molinos / BIAGIONI_PECORARI Arquitectos" [Quinta en Los Molinos / BIAGIONI_PECORARI Arquitectos] 21 Jul 2014. ArchDaily. (Trans. Quintana, Lorena) Accessed . <https://www.archdaily.com/527045/house-in-los-molinos-biagioni_pecorari-arquitectos/> ISSN 0719-8884