We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Maison A3 / Vincent Coste

Maison A3 / Vincent Coste

© Toulon Azur© Toulon Azur© Toulon Azur© Toulon Azur+ 53

Toulon, France
  • Architects: Vincent Coste
  • Area Area of this architecture project Area:  200
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2013
  • Photographs Photographs:  Toulon Azur
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Rairies Montrieux

Text description provided by the architects. The plan of this villa is in a triangle. It has a double vision: it opens on the bay of Sanary and that of Toulon. The idea was to orient each space on both panoramas, hence his plane triangle which allowed to develop a greater frontage of 35 meters long.

Sketch
Sketch

The living spaces are oriented on both views from sunrise to sunset. Each space (living room, kitchen, master bedroom) opens as a subspace of the terrace (summer room, summer kitchen jakuzzi) in a total interior and exterior continuity /. Conversely, the private spaces are oriented towards the entrance façade and the interior garden.

© Toulon Azur
© Toulon Azur

The façade cladding, terracotta extruded, was specially designed for this project.

© Toulon Azur
© Toulon Azur

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Maison A3 / Vincent Coste" 17 Jul 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/524083/maison-a3-vincent-coste> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.