We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Jia Du Clubhouse / U10

Jia Du Clubhouse / U10

© Zhang Guangyuan© Zhang Guangyuan© Zhang Guangyuan© Zhang Guangyuan+ 22

  • Architects: U10
  • Area Area of this architecture project Area:  2500
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2014
  • Photographs Photographs:  Zhang Guangyuan
More SpecsLess Specs
© Zhang Guangyuan
© Zhang Guangyuan

Text description provided by the architects. We call it the Crystal Ring

The building is located on the border of Beijing and Hebei province. It is the startup project of a nearly two million square meters residential and cultural industries complex community. The building is used for demonstration and reception at the beginning of the development, and it will serve the whole community as a clubhouse after the completion of the entire projects.

Floor Plan
Floor Plan

The status site is a natural green space which has plenty of various huge trees. Thus the attitude towards the environment becomes the starting point of the design. The building which floats upon the grass looks like a sparkling crystal ring hidden among the woods.

© Zhang Guangyuan
© Zhang Guangyuan

The form of the building is an irregular ring. Trees are out of, or in, or within the building. Instead of deliberately using perfect curve, the shape has been softly stretched in order to yield the roots of the remained trees. This uncertainty has actually increased the natural properties of the building.

© Zhang Guangyuan
© Zhang Guangyuan

In order to create pure and transparent sense of space, we not only combine the vertical components with the outer surface, but also control a minimum size of their section. The inner and outer rings of dense columns keep their distance of 2m to provide the vertical support. The roof structure has been staggered into woven “branches” instead of adopting the conventional approach of normal direction beam. To some extent, this design will reduce the span of construction and enhance the overall stiffness which forms unique indoor space by exposing the woven beams.

© Zhang Guangyuan
© Zhang Guangyuan

In the north side of the building, there are four sample rooms interspersed among the reserved trees which are connected with the main building by means of a glass corridor.

© Zhang Guangyuan
© Zhang Guangyuan

The landscape design which is based on texture of original wood creates a concept of original nature growing. With some willow reflections, two delicate water pools located in the south decorate the building which makes it more outstanding.

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Yanjiao Railway Station, Jingha Highway, Sanhe, Langfang, Hebei, China, 065201

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Jia Du Clubhouse / U10" 14 Jun 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/515377/jia-du-clubhouse-u10> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.