We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

C.F. Møller Wins Vendsyssel Hospital Competition

C.F. Møller Wins Vendsyssel Hospital Competition

Danish firm C.F. Møller has won first place in a competition to design an extension and renovation of Vendsyssel Hospital in Hjørring, Denmark. This winning proposal will add 14,000 square meters to the existing structure, incorporating a new treatment center, a ward for mothers and children, and a rooftop children’s playground. The new facilities are arranged around large courtyards, and make use of large windows to display the path of travel through the hospital. This helps make navigating through the large building as easy as possible.

The competition judges stated: “The overall ethos of the design was best of all those received… The secluded outdoor areas on the third floor which have excellent views and plenty of natural sunlight, are convincing features which underpin the desire for the architecture to become part of the healing aspect of patients’ treatment.”

Bed Ward. Image © C.F. Møller
Bed Ward. Image © C.F. Møller

The exterior spaces of the hospital are as devoted to healing as the interior. The hospital’s landscape scheme will include stormwater handling as a part of its planting and paving plan, to help reduce the environmental impact of the design. In addition, the building is expected to receive a certified silver ranking from the Green Building Council Denmark, requiring less than 25 kWh/m2 in terms of energy use.

Aerial View. Image © C.F. Møller
Aerial View. Image © C.F. Møller

The Vendsyssel Hospital construction and renovation is expected to be completed by 2019.

  • Competition

    Vendsyssel Hospital- Extension & Renovation
  • Award

    First Place
  • Project Name

    Vendsyssel Hospital- Extension & Renovation
  • Architects

  • Location

    Hjorring, Denmark
  • Architect

    C.F. Møller Architects
  • Landscape Architect

    C.F. Møller Landscape
  • Engineering

    MOE
  • Area

    25000.0 sqm
  • Project Year

    2019
  • Photographs

    C.F. Møller
  • Competition

    Vendsyssel Hospital- Extension & Renovation
  • Award

    First Place
  • Project Name

    Vendsyssel Hospital- Extension & Renovation
  • Location

    Hjorring, Denmark
  • Project Year

    2019
  • Photographs

    Courtesy of C.F. Møller
  • Area

    25000.0 m2

Image gallery

See allShow less

Project location

Address:Hjorring, Denmark

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.

Text Message Html

Cite: Connor Walker. "C.F. Møller Wins Vendsyssel Hospital Competition" 10 May 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/505134/c-f-moller-wins-vendsyssel-hospital-competition> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.