the world's most visited architecture website

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects


Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.


Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »


All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.


Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Restaurant
  4. Portugal
  5. [N2X] Arquitectos
  6. 2009
  7. Paladares da Quinta Restaurant / [N2X] Arquitectos

Paladares da Quinta Restaurant / [N2X] Arquitectos

  • 00:00 - 14 January, 2010
Paladares da Quinta Restaurant / [N2X] Arquitectos
Paladares da Quinta Restaurant / [N2X] Arquitectos, © Isabel Ourique
© Isabel Ourique

© Isabel Ourique © Isabel Ourique © Isabel Ourique © Isabel Ourique + 27

  • Architects

  • Location

    Azores Island, Portugal
  • Project Leader

    Pedro Furtado
  • Project Team

    Bruno Pinto, Isabel Ourique, Pedro Furtado
  • Structural Engineering

    Joao Serpa
  • Graphical Design

    Raquel Fernandes
  • Area

    26500.0 m2
  • Project Year

  • Photographs

Text description provided by the architects. The restaurant and bakery is located in a farm composed of different arborean species of a certain age. Its main purpose was for the visitors to enjoy nature’s changeable and irreverent environment during their stay. For this reason, the area’s history and the existing species’ location was respected and a building was drawn so that it coexists and dialogs with its surroundings, allowing for the present and human experience’s concept and language evolution to be revealed.

floor plan
floor plan

Based upon the environment and landscape components of the area, the construction seems simple yet aims to stress out a significant amount of elements that make up for its sustainability. The building is divided into two boxes: one for restaurant support and the other for food preparation and holds the dining room. Both volumes are connected by a cover piece, the result being an external area partially covered, bringing into life the volumetric unit between both boxes and allowing for light, water and nature to invade this space built in an abundant and permissive fashion.

© Isabel Ourique
© Isabel Ourique
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Paladares da Quinta Restaurant / [N2X] Arquitectos" 14 Jan 2010. ArchDaily. Accessed . <> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments