Poolhouse / OOK Architecten

Poolhouse / OOK Architecten
© Harro Rijneke
© Harro Rijneke
Amersfoort, The Netherlands

© Harro Rijneke© Harro Rijneke© Harro Rijneke© Harro Rijneke+ 11

© Harro Rijneke
© Harro Rijneke

Text description provided by the architects. The project location is in the city district 'de berg' (mountain) which is, as the name suggests, on a slightly sloping hill. OOK designed a guest house that is composed of two volumes, linked together with a robust wall of white perforated metal sheet. On the left a storage,

© Harro Rijneke
© Harro Rijneke

on the right the poolhouse with the bedroom in the basement. The guest house is situated around the pool. The two elements are placed on natural stone with an elegant steel construction.Situated at the end of the plot the guest house is the finishing of the stylish landscaped garden. A stout floating concrete walkway through the waving landscape linkes the main house and guesthouse.

Plan
Plan

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Poolhouse / OOK Architecten" 22 Nov 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/450713/poolhouse-ookarchitecten> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.