Healthcare Centre in Son Servera / PMMT

Healthcare Centre in Son Servera / PMMT

Cortesía de PmMt arquitecturaCortesía de PmMt arquitecturaCortesía de PmMt arquitecturaCortesía de PmMt arquitectura+ 10

Son Servera, Spain
  • Architects: Patricio Martínez, Maximiá Torruella, Vicenç Benéitez
  • Area Area of this architecture project Area:  1775
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2011
Cortesía de PmMt arquitectura
Cortesía de PmMt arquitectura

Text description provided by the architects. The building that houses the healthcare centre is volumetrically composed of two prisms stacked in a dislocated arrangement, comprising the building’s two floors.

Cortesía de PmMt arquitectura
Cortesía de PmMt arquitectura

The lowest of these, which houses the ground floor, is set on the original property, with which it melds, becoming a base upon which the second body rests; upon covering it, it gives way to not only the porch providing access to the centre, but also an overhang shielding the south side ground floor from sunlight.

Plan
Plan

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Son Servera, Mallorca, Spain

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Healthcare Centre in Son Servera / PMMT" [Centro de Salud en Son Servera / PMMT] 23 Nov 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/447924/healthcare-centre-in-son-servera-pm-mt> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.