the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Housing
  4. Switzerland
  5. LOCALARCHITECTURE
  6. 2012
  7. Housing in Chailly / LOCALARCHITECTURE

Housing in Chailly / LOCALARCHITECTURE

  • 01:00 - 6 November, 2013
Housing in Chailly / LOCALARCHITECTURE
© Mathieu Gafsou
© Mathieu Gafsou

© Mathieu Gafsou © Mathieu Gafsou © Mathieu Gafsou © Mathieu Gafsou + 11

© Mathieu Gafsou
© Mathieu Gafsou

Text description provided by the architects. The building on the avenue du Temple is located alongside of the wooded lanyard which follows the Vuachère River. This peculiar situation, in between urban and natural environments, characterizes the scenery of this four-apartment building.

© Mathieu Gafsou
© Mathieu Gafsou

The volume responds to the inflection-point of the street by a movement of the façade, while that on the south side the building is carved and fragmented in reaction of the shape of the wooded lanyard, creating large and well oriented terraces which open up to the ambient light and in the tree foliage. This clipped volume bears witness of the different scales present in the neighborhood and inserts the building in its natural context.

Housing in Chailly / LOCALARCHITECTURE, © Mathieu Gafsou
© Mathieu Gafsou

The façade is designed by thick angular reinforced concrete slabs. In between the slabs, the vertical rhythm of the wood finishings echoes the verticality of the trees of the wooded lanyard. This duality between vertical/horizontal and mineral/vegetal infiltrates the interior spaces and defines a yet contrasted but harmonious atmosphere.

First Floor Plan
First Floor Plan

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
LOCALARCHITECTURE
Office
Cite: "Housing in Chailly / LOCALARCHITECTURE" 06 Nov 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/442846/housing-in-chailly-localarchitecture/> ISSN 0719-8884