the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Spain
  5. Comas-Pont Arquitectes SLP
  6. 2013
  7. Vivi’s house / Comas-Pont Arquitectes SLP

Vivi’s house / Comas-Pont Arquitectes SLP

  • 01:00 - 24 October, 2013
Vivi’s house / Comas-Pont Arquitectes SLP
Vivi’s house / Comas-Pont Arquitectes SLP, © Jordi Comas
© Jordi Comas

© Jordi Comas © Jordi Comas © Jordi Comas © Jordi Comas + 15

© Jordi Comas
© Jordi Comas

Text description provided by the architects. The house is placed on the ground to adapt to the existing slope, dividing the program on three different level steps. Due to this organization on different levels we can orientated all rooms to south and to pretty views. A waved ramp allows the access to the house, situated on intermediate level and lighted by central patio. From this zone, we can access to garage, and to low level where dining room and kitchen are situated, and the main suite too, all of them are in directly contact with the garden. The other rooms are on high level and they have an exterior space too, it’s the roof of lower volume.

© Jordi Comas
© Jordi Comas

The building is semi-buried, this fact let’s the continuity of the existing landscape above the house through vegetal roofs, these two elements give thermal inertia to the building and a good sustainable work.

© Jordi Comas
© Jordi Comas

Facades was finished only with Vinaixa’s stone pieces (typical from this zone) with three different wide, used like a brick facade, reinforcing the horizontal house idea and achieving a perfect integration with the existing granite sand. The lateral facades are opaque contrary to south facades, where all rooms are faced to, they are full glazed and protected from the sun light by large concrete porches.

© Jordi Comas
© Jordi Comas

In front of main rooms, the pool is situated, it is the same color of the rest of intervention and it is hanged up on a level land terrace, giving at users a good land contemplation.

First Floor Plan
First Floor Plan

View the complete gallery

About this office
Comas-Pont Arquitectes SLP
Office
Cite: "Vivi’s house / Comas-Pont Arquitectes SLP" [Casa Vivi / Comas-Pont Arquitectes SLP] 24 Oct 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/440810/vivi-s-house-comas-pont-arquitectes-slp/> ISSN 0719-8884