the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. D.I.G Architects
  6. Sunlight of Calm / D.I.G Architects

Sunlight of Calm / D.I.G Architects

  • 01:00 - 24 October, 2013
Sunlight of Calm / D.I.G Architects
Sunlight of Calm / D.I.G Architects , Courtesy of D.I.G Architects
Courtesy of D.I.G Architects

Courtesy of D.I.G Architects Courtesy of D.I.G Architects Courtesy of D.I.G Architects Courtesy of D.I.G Architects + 24

Courtesy of D.I.G Architects
Courtesy of D.I.G Architects

Text description provided by the architects. An housing complex in a residential area of Nagoya city. Since the site was rather narrow toward the south, Referring to the historical town house in Kyoto, we wanted to make a three-dimensional courtyard house.

Courtesy of D.I.G Architects
Courtesy of D.I.G Architects

Each unit has a courtyard, which brings light inside and extends the limited interior space to the outside.

Courtesy of D.I.G Architects
Courtesy of D.I.G Architects

Instead of extending the floor area to the maximum of the site, we made space between the outer wall and the property line, and put the entrance of each unit on the periphery of the building. This outside space works as a shared front garden and a corridor to access each entrance door. This circled outside corridor relatesthe habitants somehowand connects the building and the surroundings gently.

Section
Section

View the complete gallery

About this office
D.I.G Architects
Office
Cite: "Sunlight of Calm / D.I.G Architects " 24 Oct 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/439626/sunlight-of-calm-d-i-g-architects/> ISSN 0719-8884