the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Store
  4. Spain
  5. Dom Arquitectura + Asa Studio
  6. Recycle step by step / Dom Arquitectura + Asa Studio

Recycle step by step / Dom Arquitectura + Asa Studio

  • 01:00 - 7 September, 2013
Recycle step by step / Dom Arquitectura + Asa Studio
Recycle step by step / Dom Arquitectura + Asa Studio, © Jordi Anguera
© Jordi Anguera

© Jordi Anguera © Jordi Anguera © Jordi Anguera © Jordi Anguera + 12

© Jordi Anguera
© Jordi Anguera

Text description provided by the architects. SoleRebels, is an Ethiopian brand of shoes, from Africa they surprise us with recycled materials, colorful shoes and originality. Its purpose was implant the brand in Barcelona for the first time. Located in Gracia, we had a very small place and a very limited budget.

© Jordi Anguera
© Jordi Anguera

The place was an old butcher with white and bright tiled walls. The coating did not fit with the brand and with the image that we wanted for the store. So we took out the tiles, but decided to leave the plaster gobs that held them, and paint in that textured walls with a stone grey with a gray glaze, so we keep alive part of the place history.

© Jordi Anguera
© Jordi Anguera

Ahead the walls, as a new layer, we proposed a number of recycled items, such as pallets, ropes and wheels that fit with the brand image and the idea that we wanted to convey. With minimal resources we bet for a sustainable and original design.

© Jordi Anguera
© Jordi Anguera

We decided to use natural materials and neutral colors to highlight the product. The colorful shoes should be the element that attract and stand out the street walker and future client.

© Jordi Anguera
© Jordi Anguera

One iron piece in "U" form wrap the space and allows us to exhibit the most outstanding shoes. One store side is lined with pallets, which helps to increase exposure while gives warmth to the space. Some ropes tied to the pallets go up by the ceiling to come down to the other store side, where they also hold several wheels, reused to promote featured shoes. Everything is held between both sides and generates a sustainable tension.

Elevation
Elevation

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Recycle step by step / Dom Arquitectura + Asa Studio" [Reciclar paso a paso / Dom Arquitectura + Asa Studio] 07 Sep 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/424593/recycle-step-by-step-dom-arquitectura-asa-studio/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.