the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Linhares Dias House / BLOCO Arquitetos

Linhares Dias House / BLOCO Arquitetos

  • 01:00 - 5 September, 2013
Linhares Dias House / BLOCO Arquitetos
Linhares Dias House / BLOCO Arquitetos, © Joana França
© Joana França

© Joana França © Joana França © Joana França © Joana França + 40

  • Architects

  • Location

    Paranoá, Brasília - Federal District, Brazil
  • Architect in Charge

    Daniel Mangabeira, Henrique Coutinho, Matheus Seco
  • Colaboration

    Daniella Rauber, Tatiana Lopes and Guilherme Mahana
  • Area

    411.0 m2
  • Project Year

    2013
  • Photographs

Text description provided by the architects. This house is located in a residential area site close to the Paranoa Lake in Brasília. Searching the maximum integration for the social areas of the house we decided to put all the program under one big roof. The roof together with the two side walls forms a “portico” that shades the interiors and part of the exterior spaces of the house.

Section
Section

The internal spaces are distributed in different positions, either advanced or retreated, alternated with empty spaces that give depth and texture to its volumetric composition. To reinforce the unifying condition of the roof we have clad it internally with natural wood, which is visible from almost all the internal spaces.

© Joana França
© Joana França

The bedrooms located in the 2nd floor were separated by an internal void and connected by a suspended open corridor over the living room, originating different relations in a double-height ceiling space with views both to the street and to an internal indoor “patio”. The staircase has a strong presence in the main façade, it projects itself towards the street and crosses the main roof, giving access to an open space on the roof for sightseeing.

© Joana França
© Joana França

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
BLOCO Arquitetos
Office
Cite: "Linhares Dias House / BLOCO Arquitetos" 05 Sep 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/424111/linhares-dias-house-domo-arquitetos/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.