We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Acoustic Alchemy / hyla architects

Acoustic Alchemy / hyla architects

© Derek Swalwell© Derek Swalwell© Derek Swalwell© Derek Swalwell+ 10

© Derek Swalwell
© Derek Swalwell

© Derek Swalwell
© Derek Swalwell

The living, dining and kitchen areas of this 2-storey semi-detached house have been designed as one large AV and entertainment space, efficiently soundproofed by double glazed sliding-folding doors. The two side walls that flank this space were intentionally built to taper towards the rear. This creates a slightly funnelled space that not only enhances the acoustic qualities of the room but also enables storage niches along the thicker ends of the walls to house hi-fi equipment.

Plan
Plan

The client's massive sculptural horn speakers anchor the front end of the space and an outdoor terrace and lap pool anchor the rear. On the second storey, bedroom windows are recessed into curved walls which protrude subtly from the blank facade, recalling the form of the client's horn speakers. A large skylight on the roof illuminates the second storey hallway glass floor and transmit light into the first storey living room as well. On the RC flat roof, a layer of turfing efficiently insulates the house against heat.

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Acoustic Alchemy / hyla architects" 19 Aug 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/416602/acoustic-alchemy-hyla-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.