the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Apartments
  4. France
  5. Agence Bernard Bühler
  6. 2009
  7. Le Clos des Sablière / Agence Bernard Bühler

Le Clos des Sablière / Agence Bernard Bühler

  • 01:00 - 24 June, 2013
Le Clos des Sablière / Agence Bernard Bühler
© Vincent Monthiers
© Vincent Monthiers

© Vincent Monthiers © Vincent Monthiers © Vincent Monthiers © Vincent Monthiers + 13

© Vincent Monthiers
© Vincent Monthiers

Text description provided by the architects. Le Clos des Sablières revolves around two buildings respectively aligned along the street Sablieres (15 units) and St. Georges Rioux (11 units). Despite opening on two different streets, the architectural style is the same:

© Vincent Monthiers
© Vincent Monthiers

- The ground floor, the ground floor is dressed in a galvanized pipe railing protecting, Building Street Sablieres, business premises and for the St. Georges Rioux building housing. - R 1 / R 2: On both levels, a system for wood panels cedar mask corridors serving housing and will filter light. This system provides soft lighting, rich and varied in public areas and that, on several levels. - Round 3: The third level is dressed in a glass skin alternating color and natural color glazing. It offers a view of the urban environment due to low house and small buildings.

Le Clos des Sablière / Agence Bernard Bühler, © Vincent Monthiers
© Vincent Monthiers

The passageways are open, ventilated and bright thanks to the front panels but also through vertical hoppers providing light in the heart of the movement. These breakthroughs have a vertical distance between the housing and the corridor. Open loggias on one side and on the corridors of the other units have therefore a double orientation for well-lit rooms.

© Vincent Monthiers
© Vincent Monthiers

The two class, space is grassed and planted, it takes care to hide parking in air. The integration of the project into its urban context is facilitated by the low height of the two buildings that are based on the template of adjoining buildings.

Section
Section
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Le Clos des Sablière / Agence Bernard Bühler" 24 Jun 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/387601/le-clos-des-sabliere-agence-bernard-buhler/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments