the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Spain
  5. Arcadi Pla Masmiquel
  6. El Bosquet / Arcadi Pla Masmiquel + Núria Pla Illa

El Bosquet / Arcadi Pla Masmiquel + Núria Pla Illa

  • 01:00 - 2 June, 2013
El Bosquet / Arcadi Pla Masmiquel + Núria Pla Illa
El Bosquet / Arcadi Pla Masmiquel + Núria Pla Illa, © Aleix Bagué
© Aleix Bagué

© Aleix Bagué © Aleix Bagué © Aleix Bagué © Aleix Bagué + 35

© Aleix Bagué
© Aleix Bagué

Text description provided by the architects. The project consisted of the restoration of the house “El Bosquet”, which is inside the neighbourhood of “Can Gustí”, located in “La Vall de Riu”. The objective was to set the house up as a short-stage refugee. Thus, the restoration entailed the reinforcement of the stony walls, the change in the house layout turning it into a main space which encompassed the dining room and the living room, and the relocation of the services (kitchen and bathroom).

© Aleix Bagué
© Aleix Bagué

The night area was in the lower level, in an enclosed space. Moreover, the facade composition was developed offering new windows as view frames which valued the astonishing landscape of the valley.

© Aleix Bagué
© Aleix Bagué

At the same time, another layer was gained in the walls and the roof with a great deal of isolation and wood plaques, so that they improved the thermal conditions of the interior. On the whole, we were seeking a seclusion atmosphere in order to observe and enjoy this privileged spot.

Location
Location
Cite: "El Bosquet / Arcadi Pla Masmiquel + Núria Pla Illa" [El Bosquet / Arcadi Pla Masmiquel + Núria Pla Illa] 02 Jun 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/379995/el-bosquet-arcadi-pla-masmiquel-nuria-pla-illa/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments