the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices
  4. Switzerland
  5. Burckhardt Partner
  6. 2011
  7. Extension Nestle Research Center / Burckhardt + Partner

Extension Nestle Research Center / Burckhardt + Partner

  • 01:00 - 1 June, 2013
Extension Nestle Research Center / Burckhardt + Partner
Extension Nestle Research Center / Burckhardt + Partner, Courtesy of Burckhardt + Partner
Courtesy of Burckhardt + Partner

Courtesy of Burckhardt + Partner Courtesy of Burckhardt + Partner Courtesy of Burckhardt + Partner Courtesy of Burckhardt + Partner + 12

Courtesy of Burckhardt + Partner
Courtesy of Burckhardt + Partner

Text description provided by the architects. Located on the heights of Lausanne, the Nestlé research centre was conceived by Burckhardt+Partner in 1987. In order to meet its current requirements, Nestlé has added a new metabolic unit. This new building reflects its image given by a contemporary architecture, refined to stand out the architecture of the existing buildings.

Courtesy of Burckhardt + Partner
Courtesy of Burckhardt + Partner

A clean monolith of same dimensions, with similar grids to the existing building, is realized by using a black, screen printed glass front. The basement of the building accommodates large surfaces for archives and technical areas. The ground floor offers office spaces and the new metabolic unit has been installed on the first floor.

Courtesy of Burckhardt + Partner
Courtesy of Burckhardt + Partner

Participants of medical research programs have direct access to the new Metabolic Unit, trough a fully glazed walkway.

Floor Plan
Floor Plan

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Burckhardt Partner
Office
Cite: "Extension Nestle Research Center / Burckhardt + Partner" 01 Jun 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/377293/extension-nestle-research-center-burckhardt-partner/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments