Family house Vaňov / 3+1 architekti

Family house Vaňov / 3+1 architekti

© Pavel Plánička© Pavel Plánička© Pavel Plánička© Pavel Plánička+ 46

  • Architects: 3+1 architekti
  • Area Area of this architecture project Area:  134 Area:  134
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2012 Year:  2012
  • Photographs photographs:  Pavel PláničkaPhotographs:  Pavel Plánička, Courtesy of 3+1 architekti
© Pavel Plánička
© Pavel Plánička

Text description provided by the architects. House is difficult to access, located on a steep basalt slope above the village. Garden is facing northeast. On the other hand there is a positive side to it - an exceptionally beautiful view on the river. Builder feels a very strong connection to this place, as there used to be a small weekend cottage built by his grandparents.

© Pavel Plánička
© Pavel Plánička

New house is therefore created as a harmony composed by fragments of nature, ships on the river, weekend gardening and nostalgia... New house is continuation of the story of the original cottage.

Plan
Plan

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Family house Vaňov / 3+1 architekti" 23 May 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/375237/family-house-vanov-3-1-architekti> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.