Villa Nord / Salto AB

Villa Nord / Salto AB

Courtesy of Salto AB Courtesy of Salto AB Courtesy of Salto AB Courtesy of Salto AB + 20

Jarve, Estonia
  • Architects: Salto AB
  • Area Area of this architecture project Area:  300
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2006

Text description provided by the architects. Villa forms an harmonious whole together with the flowing surrounding landscape and takes into consideration the location, dimensions and proportions of the existent edifices.

Courtesy of Salto AB
Courtesy of Salto AB

The house is designed to be as transparent and airy as possible, allowing views to the surrounding nature from all around the house, but also through the house, transforming the villa into part of the natural environment. Villa Nord is situated under the limestone cliff and in order not to make the roof dominant in the surroundings, it is designed as a carefree green roof.

Courtesy of Salto AB
Courtesy of Salto AB

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Villa Nord / Salto AB" 08 Oct 2009. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/37235/villa-nord-salto-ab/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
Courtesy of Salto AB

北墅 / Salto AB

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.