We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

V House / BaksvanWengerden Architecten

V House / BaksvanWengerden Architecten

© Yvonne Brandwijk© Yvonne Brandwijk© Yvonne Brandwijk© Yvonne Brandwijk+ 11

© Yvonne Brandwijk
© Yvonne Brandwijk

Text description provided by the architects. BaksvanWengerden Architecten is commissioned to design a single-family house on a self-build plot in Nollen-Oost, located to the north east of Alkmaar.

© Yvonne Brandwijk
© Yvonne Brandwijk

The position and proportions of the building plot as well as the different views and privacy aspects resulted in a north-south orientation on ground floor level and an east-west orientation on the upper level.

© Yvonne Brandwijk
© Yvonne Brandwijk

The ground floor is organised around a free-standing box, containing the supporting hardware for the spaces around it. The living area on the south opens to a more formal front yard; the kitchen has a central position and the eating area is oriented to the generous back yard.

© Yvonne Brandwijk
© Yvonne Brandwijk

On the upper level the sleeping rooms are orientated to the roof gardens on both the east and west side. The small programme on this floor; the bigger programme on the ground floor and the pitched roof define the pleasantly awkward shape. Anthracite, ceramic tiles completely enwrap the house. It appears simultaneously confident and humble.

Plan
Plan

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "V House / BaksvanWengerden Architecten" 24 Mar 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/348879/v-house-baksvanwengerden-architecten> ISSN 0719-8884
© Yvonne Brandwijk

V住宅/ BaksvanWengerden Architecten

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.