the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Municipal Building
  4. Spain
  5. GEA Arquitectos
  6. Civil Defense Center In Cobeña / GEA Arquitectos

Civil Defense Center In Cobeña / GEA Arquitectos

  • 00:00 - 17 January, 2013
Civil Defense Center In Cobeña / GEA Arquitectos
Civil Defense Center In Cobeña / GEA Arquitectos, © Ignacio Marqués
© Ignacio Marqués

© Ignacio Marqués © Ignacio Marqués © Ignacio Marqués © Ignacio Marqués + 9

  • Architects

  • Location

    28863 Cobeña, Madrid, Spain
  • Structure

    GEA Soluciones
  • Constructor

    TRIGEMER
  • Budget

    € 421,592.62
  • Client

    Excelentísimo Ayuntamiento de Cobeña
  • Area

    641.35 sqm
  • Photography

Text description provided by the architects. The building holds different local services. From the municipal police headquarters to the offices of the Ministry of finance. Therefore a flexible building concept was needed to meet the demand and other needs that may arise in a near future.

© Ignacio Marqués
© Ignacio Marqués

The plot has three facades, and remains attached on the fourth. It is characterized by a big difference in height level between its opposite elevations. Taking advantage of this gap, we divided to create two separate accesses: one for the emergency services and one for the users to access the administrative areas.

© Ignacio Marqués
© Ignacio Marqués

The surrounding environment influences on the choice of heavy materials (concrete and stone) that maintain a clear relationship with the church and plaza. Concrete is used in situ to solve direct contacts with the dividing neighbor, with the streets and the garden. The volume which contains the offices, facing the church, is solved in stone with a ventilated facade system. The other necessary uses are located in the basement illuminated by a yard facing west.

Plan
Plan

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Civil Defense Center In Cobeña / GEA Arquitectos" [Protección Civil De Cobeña / GEA Arquitectos] 17 Jan 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/319779/civil-defense-center-in-cobena-gea-arquitectos/> ISSN 0719-8884
© Ignacio Marqués

Cobeña市民服务中心 / GEA 建筑事务所